Nivells‎ > ‎Secundària (ESO) | 4t‎ > ‎

Setmana Monogràfica

25 de març 2013, 14:07 publicada per Ana Piedra   [ actualitzat el 25 de març 2013, 14:12 ]
Aquesta primera jornada viscuda en l'Edat Mitjana ha sigut molt intensa. Els alumnes del tercer cicle hem viscut situacions diverses amb les quals hem gaudit i aprés moltes coses.

En un primer moment, hem aprés com estava organitzada la societat en aquella època i ens hem ficat dins la
 pell del gremi forner elaborant així un panet per a cadascú.


A l'Edat Mitjana sovint es classifiquen els instruments segons el seu ús, per a espais obert o per a espais tancats con ara eclesiàstics o de la cort.
                                                                                                        
                                                           Moment de la presentació
Després d'esmorzar, hem seguit amb el treball dels gremis, en aquest cas ens tocava fer de terrissers. Ha estat molt divertit treballar amb el fang.


Les còpies dels llibres les realitzaven a El scriptorium, on els llibres eren copiats, decorats, enquadernats i conservats.

  Punts de llibre amb el seu nom
Al segle XII sorgeixen els primers gremis d'artesans de tot tipus. Així el gremi forner es constitueix com a professionals del pa.           Pa elaborat pels alumnes
Mentre el pa est
ava coent, ens ha visitat David Antich, qui ens ha fet una magnífica presentació de la música en l'Edat Mitjana. Ens ha mostrat documents, instruments i fins i tot ens ha fet una xicoteta exhibició tocant els instruments de vent que portava. Nosaltres també hem pogut participar tocant la nostra flauta.

Olles, escudelles per servir la sopa, copes, tupins, vaixelles...per aquest caràcter tan pràctic, a principi del segle XIV, es va consolidar el gremi dels terrissers.


                 Objectes elaborats pels alumnes
                                      
Ja per la vesprada hem estat més relaxats i sobretot concentrats. Hem descobert quina era la vida als monestirs i quins eren els treballs que allí realitzaven els monjos. Ens hem centrat en la feina dels monjos copistes. Hem elaborat un punt de llibre amb el nom de cadascú.
Comments